rodem, però no cal silenci

January 09, 2013  •  6 comentarios

 

 

The Purple Dog estudis, Barcelona

 

Divendres, 28 de desembre, dia dels innocents, en plena voràgine nadalenca ens trobem als estudis dels nois de The Purple Dog per a la gravació de la primera part del videoclip de l'Àlex Torío, "Riderless Horse". La meva missió: immortalitzar el making of del video. 

 

Preparatius, llums, fons, esmorzar, més preparatius, fer una mica el Mc Giver (els que teniu una edat sabreu de què parlo ;-p) per aconseguir que tot s'aguanti al seu lloc i la llum vagi exactament per on el Rubèn, el Ferran i el David volen que vagi, proves que no quallen amb un projector, el protagonista que s'avorreix de tant preparatiu però aguanta estòicament apoltronat a la seva butaca orellera... i, finalment,  música i acció. Plans generals, curts, una càmera que impressiona, targetes de 64GB que s'omplen en un obrir i tancar d'ulls, dinar en bodegueta molt oportunament decorada amb tot de pòsters i gadgets del far-west, cine, llibres, "i si hi posem una mica de fum?", macros, tornem-hi, ara surt fum d'un focus, mare meva!, una més i acabem...

I com que una imatge val més que mil paraules aquí us deixo unes fotos que us ho explicaran molt millor. I la música de l'Álex, que podeu escoltar aquí.

 

makingof del videoclip de "Riderless Horse" (Ghosts of Comala, Àlex Torío, 2012)

makingof del videoclip de "Riderless Horse" (Ghosts of Comala, Àlex Torío, 2012)_MG_0691

makingof del videoclip de "Riderless Horse" (Ghosts of Comala, Àlex Torío, 2012)_MG_0697

makingof del videoclip de "Riderless Horse" (Ghosts of Comala, Àlex Torío, 2012)

makingof del videoclip de "Riderless Horse" (Ghosts of Comala, Àlex Torío, 2012) makingof del videoclip de "Riderless Horse" (Ghosts of Comala, Àlex Torío, 2012)

 

Ha sigut un autèntic luxe participar amb les meves fotografies per a la portada i llibret en la creació d'aquesta petita joia que en certa manera fusiona literatura, música i cinema. I fotografia. Ghosts of Comala és un homenatge al clàssic del mexicà Juan Rulfo, no una traducció del llibre sinó la lectura personal de l'Álex. Tot i que Pedro Páramo és una de les obres més representatives del realisme màgic hispanoamericà, ell l'adapta a l'anglès, idioma en què pensa a l'hora de composar i en què millor s'expressa i la porta, en alguns dels temes del disc,  al terreny del western i de les bandes sonores d'Ennio Morricone. 

 

fotos promocionals, Àlex Torío, Ghosts of Comala, rodatge del videoclip de "Riderless Horse" Àlex Torío, Ghosts of Comala, rodatge del videoclip de "Riderless Horse"

Àlex Torío, Ghosts of Comala, rodatge del videoclip de "Riderless Horse"_MG_0810 Àlex Torío, Ghosts of Comala, rodatge del videoclip de "Riderless Horse"_MG_0722

 

 

L'esperit desèrtic, erm, misteriós i inquietant del llibre és el que he intentat plasmar en les fotografies de la portada i del llibret que acompanya el CD. Per descomptat havia de ser un blanc i negre contrastat, gairebé violent, homenatge al vessant de Rulfo com a fotògraf i a les seves imatges del desert mexicà i de la mateixa Comala. Fotografies texturades, rascades, desgastades pel pas del temps que s'emporta la vida dels protagonistes i omple el poble de presencies fantasmals.
L'escenari triat per a la producció de les fotos va ser el poble vell de Corbera d'Ebre, a la comarca de la Terra Alta (com un far-west autòcton català?) que va ser gairebé completament destruït durant la Batalla de l'Ebre a la Guerra Civil espanyola i que, un cop construït un nou nucli urbà a poca distància, resta convertit en un fantasmagòric museu a l'aire lliure testimoni de l'horror de la guerra, de qualsevol guerra. Absolutament recomanable la visita. 

Un cop més, us deixo unes imatges en comptes de paraules, i espero que us agradin. 

 

CD cover, portada i llibret  CD "Ghosts of Comala", d CD cover, portada i llibret  CD "Ghosts of Comala", d CD cover, portada i llibret  CD "Ghosts of Comala", d CD cover, portada i llibret  CD "Ghosts of Comala", d_MG_5893-2-versió2

CD cover, portada i llibret  CD "Ghosts of Comala", d_MG_5834-2

 

 

Tornaré. Per ensenyar-vos el rodatge de la segona part, i per descomptat el video en la seva edició final, que segur que serà espectacular!

 

 


Comentarios

Anna Galí
I tant, Purple Dogs, ja hi podeu comptar! Un gustàs veure-us treballar! I unes ganes de venir a la segona part de la gravació i, sobretot, de veure'l acabat!!! Merci, guapos!
The Purple Dog(no registrado)
Des de The Puple Dog et volem agraïr el preciòs reportatje que t'estàs marcant, és impresionant!

Esperem que hi siguis, ja no el pròxim dia de rodatje d'aquest videoclip, sino dels futurs, i no perdem el contacte.

Una abraçada i ens veiem a la següent!
Anna Galí
moltíssimes gràcies, com es nota que sou amics... ;-)
Una gran experiència, Joan, sí.
Amparo(no registrado)
Guaaaaauuuuu Llumeta, sense paraules..... FELICITATS Anna, són genials!!
idni(no registrado)
Felicitats Anna !!! Han tingut una fotògrafa de making of de luxe !!! son boníssimes , m'encanta com as captat cada moment !
No hay comentarios publicados.
Cargando...