Comencem un projecte conjunt amb els Camar[•ⓐº]das, ens proposem retratar els nostres diumenges amb una foto cada setmana, durant tot un any i des d'avui que comença la tardor. Podeu veure les fotos dels meus companys de viatge aquí.
1/52
bescuit de llima, oli d'oliva i iogurt grec
Ingredients
Mesclar els ingredients humits (iogurt, oli, pell de llima, suc de llima) i el sucre fins que estiguin ben barrejats. En un bol apart mesclar la farina, el llevat i la sal.
Volcar la mescla d'ingredients humits sobre la farina i mesclar, usant una cullera de fusta, fins que estigui ben barrejat.
Col.locar la mescla en un motllo rodó de 22cm i coure a forn mig (180ºC) durant 45-50 minuts fins que estigui daurat i al punxar-lo amb un escuradents aquest surti sec. (el meu pastís ha estat fet en 30min, però potser és perquè he fet servir un motllo dels que tenen forat al mig... he de renovar el meu repertori de motllos!)
Deixar refredar en el motllo uns 5 minuts, i després desmotllar i deixar refredar.
Un cop fred, posar-hi pel damunt una mescla de ratlladura de llimona o llima amb una cullerada de sucre moreno.
Jo l'he servit encara calent, i acompanyat amb gelat de vainilla. En fred segur que estarà boníssim acompanyat de iogurt, per exemple. Es deliciós!
(crèdits de la recepta: Peter G. de Souvlaki for the Soul)