· les receptes de la pilar (II) ·

August 07, 2014  •  Dejar un comentario

_MG_7790_MG_7790

 

Calamars Farcits

  • ingredients

1/2kg de carn picada, de vedella i porc barrejada

8 calamars sencers i nets, mitja dotzena de gambes o llagostins

una ceba pel farcit, una pel sofregit, i tomàquets o salsa de tomàquet feta prèviament

all, pinyons, julivert, un parell de preses de xocolata amb llet

mig got de vi blanc o xereç

oli

(com casi sempre, les receptes les tinc sense quantitats. Aquestes són les que he utilitzat aquesta vegada, compteu tres o quatre calamars per persona, depenent de la gana i de la mida dels calamars. Jo els prefereixo no gaire grans)

 

  • el·laboració

Sofregir la ceba. Afegir-hi les potes de calamar i, un cop fetes, treure-les i reservar-les. Afegir-hi la carn picada amb sal i pebre i coure bé. Mentrestant picar les potes de calamar, i reincorporar-les al sofregit quan la carn ja estigui feta. Rectificar de sal i afegir-hi els pinyons, donar-li unes voltes i deixar refredar.

 

Omplir els calamars amb el farcit, tancar-los amb un escuradents, enfarinar-los una miqueta i fregir-los en oli net (poquet oli).

En aquest mateix oli, un cop trets els calamars, fem el sofregit per a la salsa amb all i ceba trinxats i tomaquet. Un cop a punt el sofregit hi afegim un raig de vi blanc o xereç, i el deixem reduir novament. Després afegim els calamars i una mica d'aigua perquè quedi la salsa sucosa (no han de quedar completament coberts). Deixem que es vagin fent, en la cassola (de fang o ferro) a foc lent. 

Quan falti ben poc hi afegim unes quantes gambes prèviament passades per la paella amb poc oli, i finalment la picada d'all, julivert, ametlles i xocolata ratllada (perquè es desfaci en el morter podem utilitzar unes cullerades de la salsa)

 

A ella li sortien absolutament deliciosos i quan els feia, que era molt de tant en tant, semblava festa major, ho fos o no. :-)

 

_MG_7787_MG_7787 _MG_7805_MG_7805

 


Comentarios

No hay comentarios publicados.
Cargando...