Presents a qualsevol taula de dia de festa com a entrant (nadal, festa major, diumenge qualsevol) els ous farcits o ous mimosa són un entrant senzill i lleuger que la meva mare preparava, moltes vegades amb l'ajut dels més petits de casa. Sempre el dia abans de l'apat, perquè tot i que són molt fàcils de preparar és un d'aquells plats que va bé deixar ja fet per estalviar-se feina el diumenge.
De la mínima recerca que he fet he trobat mil farcits diferent, aquests, els que feia ella i seguim fent quan ens ajuntem tots, són amb butifarra blanca, probablement per influència pageso-empordanesa?
Ingredients
Pelar la butifarra, tallarla a talls i posar-la junt amb les olives desossades a la picadora. Picar-ho tot que quedi a trossos ben petits.
Treure els rovells dels ous durs i, amb una forquilla, mesclar-los, tot aixafant-los bé, amb la mescla anterior. Farcir els ous amb aquesta pasta.
Guardar a la nevera fins una estona abans de servir.
Més fàcil, impossible!
Soleu preparar-los? En feu alguna altra versió?